Članovi ALFA Centra su 29.02.2016.godine, zajedno sa učenicima OŠ “Braća Labudović” koji u okviru fakultativne nastave pohađaju saobraćajnu sekciju realizovali aktivnost “Pomoć starima.”

Cilj ove aktivnosti je da se kod učenika razvije svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa ali i da djeca sagledaju bezbjednost saobraćaja kroz prizmu humanosti.

Uz prisustvo pripadnika Uprave policije – članova IPA Sekcije Crna Gora, oni su kontrolisali odvijanje saobraćaja kako bi vidjeli koje saobraćajne propise njihovi sugrađani najčešće krše.  Na taj način bili su u prilici da opomenu prekršioce saobraćajnih propisa, koji time ugrožavaju i svoju i tuđu bezbjednost, ali i da se zahvale onima koji ih poštuju.

Djeca koja pohađaju časove saobraćajne sekcije  zadatku su pristupila odgovorno i sa veoma izraženom sviješću o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Tokom aktivnosti podijeljeno je oko 100 flajera: „Pješaci, bezbjedno u saobraćaju!“

Aktivnost „Pomoć starima“ realizovana je u duhu potpisanog memoranduma između Međunarodne policijske asocijacije, sekcije Crne Gore i Udrženja „Roditelji“ i prva je u nizu aktivnosti koje će ove organizacije u toku 2016-te zajednički realizovati.