Povodom Dana opštine Nikšić i Dana unutrašnjih poslova, članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi ,,Perjanik”, službenici Odjeljenja granične bezbijednosti Nikšić, organizovali su 18. septembra akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je realizovana u Jedinici za transfuziju krvi Opšte bolnice u Nikšiću.

Ovo je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi novoosnovanog kluba ,,Perjanik”, koji su osnovali članovi IPA – Podregija Granica-Nikšić.

U akciji je učestvovalo 15 članova Kluba, čiji broj iz dana u dan raste. Osim davalaštva krvi u Klubu planiraju i druge humanitarne akcije.

Osnivanje Kluba izazvalo je pažnju medija koji su objavili afirmativne tekstove u dnevnim novinama. Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Nikšić, Predsjedništvo opštinske organizacije dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića obišli su članove Kluba ,,Perjanik”, pozdravili osnivanje kluba, izrazili podršku i ponudili saradnju za sve buduće aktivnosti. Osnivanje Kluba i prva akcija davanja krvi obilježena je svečanom večerom članova i prijatelja Kluba u restoranu ,,Kastel” u Nikšiću.