IPA Sekcija Crna Gora, posvećena svojim ciljevima predviđenim Statutom – stvaranje prijateljskih veza i sprovođenje međusobne saradnje na nacionalnom i međunarodnom nivou, proširenje i razmjenu stručnog znanja članova i svih policijskih službenika, učestvuje u realizaciji  treninga bezbjedne vožnje i godišnje kondicioniranje za pripadnike saobraćajne policije koju organizuju MUP i Uprava policije Crne Gore.

Trening i kondicioniranje izvodi trenerski tim na čelu sa licenciranim trenerima Samo Rep iz Slovenije i Vitomir Golušin iz Srbije i pomoćnim trenerima Slobodanom Jerinićem i Goranom Vučkovićem.

Pored teorijskog dijela, zatim zaista zahtjevnih vježbi na policijskim motociklima, polaznici treninga imaju priliku da treniraju na jedinstvenom trenažnom motoru koji je specijalno pripremljen za ove prilike.

Programom obuke predviđena je i relacijska vožnja, a nakon toga postavka specijalnog poligona na kojem će se izvršiti testiranje i ocjenjivanje svega naučenog do sada.

Kondicioniranje traje pet dana. Uvođenjem redovnog kondicioniranja pridružujemo se mnogim evropskim zemljama koje takođe sprovode kondicioniranje svojih sližbenika.

IPA Sekcija Crna Gora sa moto klubom Bezbjednost učestvuje u realizaciji treninga za građane koji realizuje isti trenerski tim koji obučava policiju, pa je 20 i 21. 04. u Podgorici, uspješno realizovao jedan od tri  dvodnevnih treninga za građane,  od kojih će drugi biti 28 i 29.04. u Budvi a treći 5 i 6.05. u Zelenici.