U organizaciji IPA Sekcije Poljska, Region Nowy Sacz u vremenu 05-07.08.2016. godine u mjestu Nowy Sacz organizovani su Dani prijateljstva na kojem je, na poziv organizatora, učestvovao predstavnik IPA Sekcije Crna Gora, zamjenik predsjednika Danaj Valentin.

U okviru manifestacije, izuzetno dobri domaćini, predstavili su gostima tradicionalne vrijednosti Poljske i regiona Nowy Sacz, kao i moderna dostignuća, kojom prilikom je od strane prvog čovjeka policije u Nowy Sacz organizovan obilazak nove policijske stanice koja je rađena u skladu sa evropskim standardima i posjeduje sve potrebne sadržaje.

U cilju promocije turističke ponude regiona organizovan je obilazak mjesta Krynice, gdje su gosti imali vožnju žičarom do najvišem planinskog vrha .

U okviru manifestacije Dani prijateljstva, svi učesnici su bili gosti na pikniku, koji se tradicionalno svake godine organizuje za sve službenike Ministarstva unutrašnjih poslova u prelijepom planinskom ambijentu u blizni Nowy Sacz.

Sa predstavnicima IPA Sekcije Poljska, Region Nowy Sacz dogovoreni su pravci buduće saradnje koji bi se ogledali u boljem predstavljanju turističke ponude Crne Gore, za koju su domaćini veoma zainteresovani kao i dalje

učestvovanje na zajedničkim aktivnostima i IPA projektima.