Delegacija IPA Sekcije Crna Gora, predsjednik Sekcije Vojislav Dragović i član Sekcije Vesko Zindović, povodom obilježavanja 10 godina od osnivanja IPA Sekcije Srbija, 7.oktobra 2017.godine sa početkom u 12,00 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu, prisustvovali su centralnoj svečanosti – Svečanoj akademiji.

Ovoj svečanoj manifestaciji prisustvovalo je oko 40 IPA nacionalnih sekcija: Rusije, Velike Britanije, Izraela, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Grčke, Poljske, Mađarske, Norveške, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Albanije i dr.

Za vrijeme boravka u Beogradu, predsjednik IPA Sekcije Crna Gora Vojislav Dragović imao je brojne kontakte sa domaćinima i gostima iz nacionalnih sekcija, razmijenjena su iskustva, mišljenja i razmotrene mogućnosti međusobne saradnje u budućem periodu.

Delegacija IPA Sekcije Crna Gora je istog dana prisustvovala polaganju vijenca sa članovima SUBNORa Crne Gore na Novom groblju u Beogradu.

Vijenac je položen u znak sjećanja na borce narodnooslobodilačke i antifašističke  borbe naroda Jugoslavije koji su položili život za oslobođenje Beograda.

Među oslobodiocima Beograda bio je veliki broj boraca iz Crne Gore koji su se rame uz rame sa svim slobodoumnim  i odvažnim građanima bivše zajednicke države,  borili za slobodu naših naroda i narodnosti.