Članovi  IPA Sekcije Crna Gora i njeni prijatelji (oko 75 ljudi) je novogodišnje praznike  dočekalo u Sarajevu, po prethodno pripremljenom planu i dogovorima. U odlasku, realizovane su kratke posjete Trebinju i Mostaru, a u povratku Mostaru i Bilećoj. Boravak u Sarajevu, gdje su organizovana i druženja povodom novogodišnjih praznika, izlet Sarajevom, obilazak vrela rijeke Bosne i skijanje i uživanje na snijegu na Ravnoj planini-Pale, protekao je u prijateljskoj atmosferi, lijepom druženju, uživanju članova i njihovih porodica u svim aktivnostima koje su bile omogućene.

Ekipa se prepuna pozitivne energije vratila 02.01.u Podgoricu, sa predlozima da se organizacija ovakvih aktivnosti nastavi i u 2019.godini.

Posebno se, tokom boravka u Srajevu, može izdvojiti ljubaznost domaćina hotela Saraj g.Dauta –vlasnika i menadžerke hotela g.Slavice.

Kao značajno izdvaja se i posjeta i organizovanje kratkog druženja sa presjednikom IPA Sarajevom kolegom Muaremom koji je sa saradnicima, kolegom Ekremom i Peđom, bio cijelo vrijeme na raspolaganju našoj delegaciji i koji je dana 01.01.obezbijedio veoma kvalitetan izlet i upoznavanje Sarajeva i okoline za većinu naših članova.

Veliku zahvalnost i ove godine , u organizaciji aktivnosti i prevozu učesnika naš IPA Tim duguje odgovornim licima iz autobuskih firmi Zejdin Turs iz Ulcinja i BLT Bulatović prevoz iz Podgorice.