IPA Sekcija Crne Gore je 26.12.2017. godine u hotelu Ramada, sa početkom u 19 časova, organizovala donatorsko veče pod nazivom “Nijesu zaboravljeni”. Donatorsko veče je posvećeno djeci preminulih kolega aktivnih službenika naših bezbjednosnih službi.

Donatorskoj večeri zbog obaveza nije mogao prisustvovati ministar unutrašnjih poslova – gdin Mevludin Nuhodžić, koji je poslao telegram sa riječima podrške ovoj akciji. Ministar je u svom telegramu naveo i to da će za ovo donatorsko veče od strane MUP-a biti izdvojena određena sredstva i uz sve čestitke za predstojeće praznike pozdravio je sve prisutne.

U programu koji je trajao skoro dva sata, imali smo prilike da čujemo Ninu Žižić koja je ujedno i otvorila donatorsko veče, recitatora i kolegu Gligorija Radovića, Ivanu Popović Martinović, ali i Petra Devića u pratnji gitare i vokala Nova Brakočevića. Ipak, najupečatljiviji i najemotivniji momenat na sve prisutne ostavila je autobiografska pjesma “Pismo”, sad već prepoznate muzičke zvijezde Milana Bukilića i ujedno sina našeg pokojnog kolege i službenika Uprave policije MUP-a.

Gostima se u ime IPA Sekcije obratio njen predsjednik Vojislav Dragović koji je izrazio zahvalnost svim prisutnima na dolasku i onima koji su podržali ovu humanitarno veče a nijesu bili u mogućnosti da prisustvuju, ističući na jednu od misija i ciljeva ove akcije, a to je da kolege koji nijesu sa nama žive kroz svoja djela koja su ostavili za sobom, a da mi nijesmo zaboravili na kolegijalnost, prijateljstvo, profesionalnost , kao i to da njihovo najveće blago-djeca, nijesu sama već da na svom putu imaju i našu podršku.

Donatorsku veče podržali su mnoga fizička i pravna lica i prikupljena su značajna sredstva koja će porodicama preminulih kolega/koleginica biti podijeljena nakon novogodišnjih praznika.