Dana 14.05.2017 god u organizaciji NVO “Nacionalni osmjeh Crne Gore” organizovana je humanitarna akcija pod nazivom “Njihov osmijeh vrijedi više”, posvjećena djeci u dječijem domu “Bijela”kod Herceg Novog.

Ovoj akciji priključila se i IPA Sekcija Crne Gore, uz podršku službenika Tima na konjima i Tima za obuku i dresuru pasa iz Posebne jedinice policije, kao i pripadnika saobraćajne policije Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Učešćem u akciji  se  upotpunosti opravdao  naziv akcije jer dječiji osmjesi, zadovoljstvo i interesovanje koje su djeca pokazala za pripremljeni program naših kolega je bio propraćen gromoglasnim aplauzima.

Nakon pozdravnog govora i poziva djeci od strane  kolega, da u narednom periodu posjete Centar Posebne jedinice policije u Podgorici, djeci je prezentovana uloga i  zadaci konjičke jedinice i pokazana oprema za rad.

Nakon tog djela programa, djeci su prikazane vežbe sa psima, u situacijama hvatanja izvršioca nekog krivičnog djela, kao i vježbe poslušnosti pasa.

Djeci je omogućeno da i sami pridju psima, koji su dresirani za poslušnost i sa njima se zabave, bacajući im frizbi koji im je pas hvatao i vraćao ponovo u ruke.

Kolege iz Centra bezbjednosti Herceg Novi, na zadovoljstvo djece, predstavili  su između ostalog patrolno vozilo i motor, što je  kod djece privukli  paznju i interesovanje, jer su mogli vidjeti unutrašnjost vozila kao i sam policijski motor, što je uz policijske sirene stvorilo za njih lijepi osjećaj.

Na samom kraju  programa, djeci je od strane predstavnika  IPA Sekcije Crna Gora uručena  torta, pa je uz prijatan razgovor dogovoren nastavak saradnje.