Delegacija Regije „Jug“ IPA Sekcija Crna Gora imala je čast da u periodu od 01-03.09.2017. godine učestvuje na II Međunarodnim IPA susretima u Banja Luci, na kojim je učestovalo 17 IPA klubova – IPA Kruševac, IPA Podunavlje, IPA Sombor, IPA Kikinda, IPA Kanjiža iz Srbije; IPA Vukovar, IPA Osječko-baranjska, IPA Lika, IPA Brodsko-posavska iz Hrvatske; IPA Regija Jug Crna Gora; IPA Nova Gorica iz Slovenije; IPA Alba 2 iz Rumunije; IPA Veles iz Makedonije; te IPA Doboj, IPA Bijeljina, IPA Brčko i domaćin IPA Banja Luka iz BiH.

U sklopu susreta, održan je i kuglaški turnir “Banja Luka 2017”, na kojem je učešće uzelo ukupno 15 muških i ženskih ekipa iz 7 zemalja: Srbije, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Turnir je otvorio gradonačelnik Banja Luke g. Igor Radojičić u kuglani Lauš.

Na svečanoj večeri, dana 02.09.2017. godine, u restoranu Sorizzo u Banja Luci, IPA Crna Gora – Regija Jug, predsjednik Dejan Janković i domaćin IPA RK Banja Luka, predsjednik Srdjan Tubic potpisali su sporazum o saradnji te tako nastavili kontinuitet dobre atmosfere, druženja i saradnje ova dva kluba. Bilo je igre, plesa, pozitivne atmosfere, velikih prijateljstava i velikih osmjeha.

Zahvaljujemo se domaćinima iz IPA RK Banja Luka na lijepo organizovanom druženju.

Takođe, zahvaljujemo se i gospodinu Neđeljku-Nešu Banićeviću, direktoru i vlasniku „Marina Zelenika“ i Zelenike, Herceg Novi; na pruženoj pomoći pri organizaciji posjete.