Dana 18.05. na privremenom strelištu Kunovo u Nikšiću, u organizaciji naše sekcije i streljačkog kluba Nikšić, realizovan je IV Kup Nezavisnosti u preciznom streljastvu.

Na takmičenju su nastupilo oko 80 strijelaca iz naše zemlje, a pucalo se iz pištolja kalibra 9mm i revolvera, u kategoriji muškarci i zene, seniorska i juniorska kategorija.

Ekipno, prvo mjesto je zauzela tročlana ekipa iz nase elitne policijske jedinice PTJ, drugo mjesto ekipa VCG a treće ekipa Mornarice CG.

Pojedinačno, prvo mjesto strijelac iz Rusije-Bar Martin Guda sa 189 krugova, Zoran Radevic drugi sa 187 krugova koliko je imao i trećeplasirani Aleksandar Lukić.

U kategoriji žene, prvo mjesto je zauzela Nadica Brković- 177, druga je bila Branka Vujičić a treća Nikolina Golubović.

U kategoriji revolver, prvo mjesto je pripalo Radević Zoranu sa 191 krug, drugo mjesto Lukovac Milutinu a treće Marku Rovčaninu.

Organizacija je bila na visokom nivou zahvaljujući u prvom redu kolegi i nasem članu Rajku Kovačeviću sa ekipom iz streljačkog kluba Nikšić.

Skup strijelaca je ispred Opstine Nikšić pozdravio g. Marko Radojević, koji je uz čestitke svima povodom Dana nezavisnosti najavio podršku naporima nikšićkih strijelaca da Kunovo povrati status stalnog strelišta.

Najavljen je i nastavak streljačkog takmičenja u junu mjesecu.
SERVO PER AMIKECO!