Ovoga puta, za doček Nove 2018.godine je izabrana Struga u Makedoniji.

Veoma ugodan hotel ,,Biser”, na samoj obali prozirnog Ohridskog jezera, uz gostoprimstvo pažljivih domaćina, obezbijedio je sjajan doček novogodišnjih praznika za oko 90 naših članova sa porodicama.

Na putu ka Strugi, obilazio se Skadar, Tirana i čuveno izletište Kruje, čija istorija pamti kulturno istorijsko naslijeđe iz perioda Skenderbega, albanskog junaka, iz perioda 14.vijeka.

Obilazili smo Ohrid i u dnevnom druženju imali mogućnost da se obiđu tamošnje bogate istorijske znamenitosti ali i da se uživa u gradu prepunom turista, uz degustaciju domaćeg pića i domaćih specijaliteta.

Poseban ugođaj smo imali prilikom obilaska jednog od najljepših makedonskih manastira, manastir Sv. Nauma, koji je sagrađen 895. godine. Sv.Naum, učenik Ćirila i Metodija, čudotvorac i veoma učen čovjek, osnovao je manastir koji je bio utočište i danas se smatra za izvor čudotvorne sile.

Docek Nove godine u hotelu uz muziku i raspoloženje, uz domaću hranu i vino, ugodni autobusi preduzeća BLT i Zejdin tours, doručak drugoga dana na obali jezera i mnogo toga lijepog će bez sumnje ostati u prijatnom sjećanju učesnika ovog druženja, sve do narednog druženja.