Na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici 16.maja 2015. godine je uspješno završena manifestacija „Košem ka Evropskoj uniji“ u organizaciji Internacionalne policijske asocijacije – IPA Sekcija Crna Gora i partnera, Glavni grad Podgorica, Košarkaški savez Crne Gore, KK Budućnost, KK Junior i KK Zeta 2011.

Preko 80 mališana iz dječjih vrtića (Đina Vrbica i Pinokio), dječje igraonice Urban Kids, kao i iz osnovnih škola koji treniraju u košarkaškim klubovima Junior i Zeta 2011 su bili pravi virtuozi i oduševili publiku i organizatore ove manifestacije.

Specijalni gosti – ljubitelji malih košarkaša su bili proslavljeni crnogorski košarkaši Šehović i Ivanović, koji su bili strpljivi tokom davanja autograma i dali poseban značaj ovom dogadjaju.

Kao građani Crne Gore, gradjani Glavnog grada Podgorice, članovi Internacionalne policijske asocijacije Crne Gore, njihovih prijatelja i partnera, u želji da promovišemo zdrave stilove života, sportske aktivnosti, Evropsku uniju, uopšte vrijednosti, kroz sport – košarku kao energiju, kulturu treniranja ali i kulturu komunikacije, na čijim vrijednostima treba istrajati, da bi se ostvario rezultat.

Manifestaciju je otvorio Igor Popović, doajen košarke u Crnoj Gori, istaknuti sportski radnik, funkcioner i pravi ljubitelj ovog evropskog sporta.

Preko promotivnog materijala (flajeri, brošure i drugo) upoznate su vrijednosti Evropske unije, od strane EU Info centra i nakon otvaranja manifestacije, ovi mališani, mladi košarkaši sa specijalnim gostima su u saradnji sa radnicima JP Zelenilo i preduzeća Ekoplant iz Podgorice, zasadili stručno šest lovora, kao elemente održivosti ovih i sličnih manifestacija.

Manifestacija Košem ka EU, je imala svoj moto a to je skraćenica SVI, što kroz početna slova znači: Saradnju, Vrijednosti i Istrajnost, što su mališani često ponavljali tokom sadnje lovora, ali i na košarkaškom terenu.

Dakle, košarkom se želi kroz razne ciljne grupe ovaj put u Podgorici a kasnije i u drugim gradovima, sličnim povodom, od namlađih do najstarijih, da se da akcenat na promociju prije svega sopstvenih vrijednosti, kroz sport, zdrave stilove života, kroz saradnju – uvažavanje, stalni rad na sebi, kao i istrajnost – održivost, a posebno naših najmlađih, te upoznavanje vrijednosti Evropske unije.

Na kraju smo gledali meč između dvije najbolje košarkaške ekipe, dodjele diploma za svakog učesnika, zahvalnica timovima, zaslužnim institucijama, firmama i pojedincima, te dodjela 12 kosarkaskih lopti, koje je obezbijedio ovim povodom Kosarkaski savez Crne Gore za sve timove.

Svaki učesnik i njegov trener je od organizatora IPA Sekcije Crna Gora, na početku manifestacije dobio i majce.