Delegacija IPA Sekcije u sastavu predsjednik Vojislav Dragović i presjednik Regije Centar Sead Frljučkić su u periodu od 13-15.04. boravili u Sloveniji-Kranjska Gora, na svečanosti IPA Slovenije povodom održavanja IX nacionalne konferencije.

Na svečanosti povodom održavanja kongresa, govorili su presjednik IPA Slovenije Stanislav Ficko i vd direktora slovenačke policije g.Simon Velički.

Prisustvo na kongresu su, uz našu delegaciju, uzele delegacije iz IPA: Austrije, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Italije i BiH. Sa predstavnicima IPA delegacija je bilo razgovora o aktuelnom momentu za IPA organizaciju kao i o modalitetima dalje međusobne saradnje.

Za goste je nakon oficijelnog dijela upriličen obilazak važnih mjesta po turizam u Kranjskoj Gori, uz gostoljubivost domaćina na svakom koraku.

Tokom večeri upriličeno je druženje i večera od strane organizatora u restoranu hotela Ramada, kojom prilikom su i razmijenjeni prigodni pokloni od svih medjunarodnih predstavnika i članova IPA sekcija.Tom prilikom smo i upoznati da je na održanom kongresu za presjednika IPA Sekcije Slovenije izabran g.Jože Senica.

Kao i mnogo puta do sada i ovo druženje i svečanost koje organizuju članice Internacionalne policijske asocijacije pokazalo se uspješno kroz razmjene iskustva, druženja i prijateljstva što i jeste cilj svim članovima asocijacije.