U čast obilježavanja 8 godina od Osnivačke skupštine naše sekcije, koja je podsjećanja radi održana  10. 10. 2013. godine u staroj zgradi Vlade Crne Gore u prisustvu velikog broja zvanica iz Crne Gore, regiona i Evrope na čelu sa g. Pjer Moulin-om, u subotu je na Cetinju, kroz posjetu znamenitostima naše države, održano prigodno druženje.

   

Cjelokupna aktivnost je održana uz puno poštovanje mjera NKT-a, od broja mogućih učesnika do nošenja zaštitne maske i držanja neophodne distance.

Kroz podršku predstavnika Narodnog muzeja na Cetinju, upriličena je posjeta Narodnom muzeju i Biljardi uz svesrdnu pomoć kustosa, koji su na pravi način dočarali istorijske momente naše slavne istorije.

Nastavak posjete je slijedio kroz obilazak Lipske pećine, sa čudesnim galerijama podzemnih dvorana, izuzetne speleološke vrijednosti, koja će nam uz tur.vodiča g. Jelenu ostati u prijatnom sjećanju.

Ručak uz piće dobrodošlice, koji je za ovu priliku upriličen u restoranu Belvedere je bio veoma kvalitetan uz ljubazno osoblje i domaće specijalitete, te je na pravi način upotpunio ovo naše dnevno druženje.

Delegacije iz Skadra (IPA Albanija u osnivanju) na čelu sa g. Ardianom Zaganjorijem i delegacija IPA Srbije-Moto klub bezbednost, na čelu sa g.Vitomirom Golušinom, su svojim prisustvom upriličili ovo naše druženje i podsjećanje na početak razvoja IPA ideje u Crnoj Gori, na čemu smo im  neizmjerno zahvalni.

SERVO PER AMIKECO!