Povodom Međunarodnog dana žena na Policijskoj akademiji u Danilovgradu pjesnik Goran Duks Popovic, zaposlen u Upravi policije, recitovao je najljepše stihove posvećene ženama, kroz koje je ukazao na kult i značaj žene u crnogorskoj književnosti. On je polaznicama podijelio i svoje knjige.

Polaznicima se zatim obratila koordinatorka za rodnu ravnopravnost u Upravi policije i generalna sekretarka IPA Sekcije Crne Gore, Biljana Dulović, koja je govorila o važnosti žena u policijskoj profesiji, a našim akademkama je 8. mart čestitao i v.d. direktora, Svetomir Knežević.

Portal “Mondo” napravio je prilog o događaju i intervjuisao polaznice 14. generacije, Katarinu Šećković i Katarinu Lalatović, koordinatorku za rodnu ravnopravnost u Upravi policije, Biljanu Dulović i rukovodioca Odjeljenja za međunarodnu saradnju i odnose s javnošču, Jelenu Tomić.

Bilo je riječi o projektu pod nazivom “Za više žena u policiji”, koji realizuju MUP i Misija OEBS-a u saradnji sa Policijskom akademijom, zatim o položaju žena i njihovom značaju u policijskoj profesiji, o motivima izbora policijske profesija, kao i o interesovanju žena za upis na Akademiju i upisnoj politici i principu afirmativne akcije.

Akademkama su podijeljeni prigodni pokloni među kojima i maske za sve kadete, koje je obezbijedila IPA Montenegro. IPA Sekcija Crne Gore je za ovu priliku pripremila i članske karte za akademke 13. i 14. generacije, koje je uručila Biljana Dulović.

https://mondo.me/Info/Drustvo/a921485/8.-Mart-na-Policijskoj-akademiji-svecanost-povodom-Dana-zena-na-policijskoj-akademiji.html