Nevladina organizacija ,,Zdrava Dona-Montenegrina” organizovala je 22.10.2016.godine šetnju kojom je obilježila Rozi oktobar – mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

Ovo je njihova osma šetnja pod motom ,,Nemoj da zakasniš”.

Njihovom pozivu odazvali su se i članovi IPA Sekcije Crna Gora koja sa ovom organizacijom ima sklopljen Memorandum o saradnji.

Rozi baloni bili su spremni tačno u podne na dogovorenom mjestu, ispred Pošte u centru Podgorice. Bilo je dosta omladine i djece, muškaraca i žena. Svima su iz organizacije dijeljeni flajeri sa uputstvima za samopregled.

Žene, muškarci, tinejdžeri i djeca krenuli su ispred Pošte, nastavili Ulicom Slobode, Hercegovačkom i Njegoševom ulicom do Trga Nezavisnosti.

Na trgu Nezavisnosti šetače je dočekao muzički program koji je počeo crnogorskim orom KUD ,,Budo Tomović”.

Nakon njih publika je uživala u sunčanom danu i stranim hitovima koje su za njih pjevali Renata Perazić, Marko Prentić, Nina Žižić, dok je numere ,,Marija” i ,,Vrati se” Zeleta Lipovače otpjevala Anita Popović koja je najavila skoru premijeru spota za pjesmu ,,Vrati se”.

Za kraj, i najmlađi su pozdravili okupljene pjesmom Nevene Mrvaljević iz Podgorice i Anđelije Jovović i Aleksandre Kažanegre iz Budve. Izvođače je pratio bend ,,Tatamata”.