Uz podršku mentorske Sekcije IPA Srbije i predsjednika prof.dr. Nebojše Pantelića sa saradnicima,  23.02.2019.godine u Tirani održana je osnivačka skupština IPA Sekcije Albanije.

Navedenoj svečanosti, u ime naše sekcije, učešće su uzeli predsjednik sekcije Vojislav Dragović i predsjednik Regije Centar Sead Frljučkić.

Izabrani predsjednik Sekcije Albanije u osnivanju, g. Skender Doda, zahvalio se na podršci pri čemu je posebno istakao podršku koju su mu pružile mentorska i nasa sekcija.

Navedeno je istakao i prilikom prijema članova prisutnih delegacija iz IPA Srbije, IPA Hrvatske, IPA Makedonije, IPA Grčke i IPA Crne Gore na prijemu kod direktora policije R. Albanije g. Ardi Veliu, koji je upriličen povodom osnivačke skupstine i koji je svesrdno podržao napore da policajci u Albaniji prihvate članstvo u IPA asocijaciji.

Tokom dva dana boravka naše i ostalih delegacija u R. Albaniji , od strane domaćina je pokazan visok nivo prijateljstva i dobrih namjera, iskazana je želja za daljim razvojem saradnje i unapredjenja odnosa i na zadovoljstvo svih sa ponosom u svim razgovorima istaknuta krilatica SERVO PER AMIKECO.

Neka je sa srećom kolegama iz R. Albanije!