Po unaprijed dogovorenim aktivnostima, od 15.-18.06.2017.godine članovi IPA Međumurje su, uz podršku naše Sekcije, realizovali kratki odmor prilikom kojeg su posjetili područje primorja i središnjeg dijela Crne Gore.

Članovi naše Sekcije su se uz podršku IPA prijatelja potrudili da ugođaj našim gostima bude približan onom koji imaju naše delegacije u prilikama kada posjećuju Hrvatsku.

Gostima je upriličen boravak u hotelu Plaza u Herceg Novom gdje su ih dočekali ljubazno osoblje i ugodan smještaj.

Organizovano je krstarenje zalivom do Žanjica i ostrva Mamule, a naši IPA prijatelji iz Hrvatske krstarili su i Skadarskim jezerom, obišli vinski podrum Šipcanik, obišli Njegoševu rodnu kuću, dvorac Kralja Nikole, Lovćen i mauzolej.

Poslije relativno napornih vožnji autobusom u namjeri da ispune plan obilaska, mišljenja smo da su naše kolege uživale u čorbi od jezerskog šarana, njeguškim specijalitetima, svježoj morskoj ribi i ostalim kulinarskim specijalitetima naših prijatelja iz konobe Kruso, restorana Zlatibor, restorana na Lovćenu i hotela Adrović.

U želji da dobru hranu zaliju tradicionalnim pićima prijedloge da konzumiraju domaće vino naših Plantaža, neku od domacih rakija, Nikšićko pivo i sl., sa zadovoljstvom su prihvatili.

Nadamo se da im je sve ponuđeno prijalo uz uvjerenje da je njihova posjeta samo jedna u nizu budućih posjeta i zajedničkih druženja i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj.