Aktivnost je realizovana u čast Dana nezavisnosti , a  ove godine i u znaku 15 godina od dana kada je Crna Gora na referendumu, izabrala put samostalnosti.
Prije izleta i pješačke ture, koja sa Ivanovih korita vodi do Lovćena i Njegoševog mauzoleja, delegacija nase sekcije je položila vijenac u Cetinju, na Balšića pazaru, na spomeniku palim borcima za slobodu, narodnom heroju Gojku Kruški i Musi Hodžiću, albanskom partizanu, koji su 1944. godine zajedno otišli u smrt, pjesmom ,,sa Lovcena kliče vila, Crna Goro majko mila”.
Nakon obilaska mauzoleja i Njegoševe vječne kuće, dio ekipe, one koja je bila fizicki spremnija se pjeske uputila prema Njegušima, dok su ostali pošli organizovanim prevozom.
Na Njegušima je upriličen obilazak Njegoševe rodne kuće i kuća u kojima su živjeli guvernaduri iz porodice Radonjića, kao i tradicionalne crnogorske sušare, na daleko čuvene njeguške pršute.
Posle svega navedenog, tada već pomalo umorna IPA ekipa od oko 80- tak članova se uputila u konobu Marka Radonjića u centru Njeguša, u kojoj se okrijepila uz tradicionalne specijalitete domaće kuhinje, uz lijepu muziku koju nam je upriličio naš IPA prijatelj Petar Dević, uživajući i na najbolji način proslavljajuci nacionalni praznik i ponovni susret posle dužeg vremena pauze, zbog poznate situacije sa kovidom 19.
Utisci su bili fantastični a slike koje slijede idu u prilog navedenom.
SERVO PER AMIKECO!