IPA Sekcija Crna Gora, shodno svojim ciljevima koju obuhvataju i proširenje opštih znanja, razmjenu iskustava u području policijskog djelovanja  na svim nivoima a u čast proslave 2 oktobra – Dana unutrašnjih poslova, organizovala je  dvodnevnu obuku – trening policijskih službenika vozača motora.

Kao i do sada, podršku u  realizaciji ove aktivnosti pružila je Policijska akademija Danilovgrad u dijelu izvođenja teorijske nastave, smještaja i ishrane polaznika obuke, Vojske Crne Gore u vidu omogućavanja korišćenja prostora koji je u sklopu vojne kasarne “Milovan Šaranović”, kao i Moto klub BEZBJEDNOST sa sjedištem u Herceg Novom.

Obuka – trening se sastojao od teorijske i praktične edukaciju kroz treninge koje su izvelii članovi moto kluba Bezbednost – instruktori bezbjedne vožnje, treneri i stručnjaci iz oblasti bezbjednosti saobraćaja a vezano za bezbjednost vožnje motociklista Samo Rep (Slovenija) i Vitomir Golušin (Srbija).

Na obuci je bilo 10 službenika policije vozača motora suzuki 2000 cm3 koji su obnovili dosadašnje znanje i savladali nove vještine u upravljanju motorima na bezbijedan način kroz ineraktivni rad u toku teorijskod dijela i radom na stazi – poligonu.

Uz lijepo vrijeme koje je pogodovalo uspješnom radu i dobre uslove za rad, policijski službenici su imali priliku da se upoznaju sa stručnjacima iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju, međusobno se bolje upoznaju, razmijene znanja i sakustva i druže radeći na ličnom usavršavanju.