IPA Sekcija crne Gore – Regija JUG je 29.06.2015. godine u saradnji sa tivatskom Opštinskom Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih, kompanijom Adriatic Marinas, Dječijim savezom i Omladinskim klubom, obilježila 26.jun, Međunarodni dan protiv zloupotrebe droga.

Na cjelodnevnom kreativno-edukativnom programu učestovalo je oko osamdesetak mališana, predškolskih grupa iz JPU Bambi, djeca iz predškolske grupe Roma i Egipćana OŠ Drago Milović, a priključila su se i djeca iz kulturno-edukativnog centra Ad Rem, kao i veliki broj turista.

Najkreativniji papirni brod za sociloškom porukom o štetnosti droge kreirala je sedmogodišnja Tea Čelanović, drugu nagradu osvojio je devetogodišnji Mario Bakalbašić, dok je treće mjesto osvojila Hana Lakičević.

U kategoriji od 15 godina, za najkreativniji  rad, na slikarskim platnima, proglašen je rad Domenike Krasan iz Tivta, drugu nagrada osvojila je Ema Kaličanac, i treću Katarina Vlahović.

Nagradni fond u iznosu od 200 eura obezbjedio je Porto Montenegro, a sva djela mladih kreativaca biće poklonjeni Centru za rehabilitaciju žena zavisnica u Podgorici, nakon otvaranja ovog Centra.