U vremenskom periodu od 24-26.01. delegacija IPA Crne Gore u sastavu od predsjednika Vojislava Dragovića i predsjednika Regije Centar Seada Frljučkića, uzeli su učešće po pozivu IPA Albanije u osnivanju.

Naime, u Skadru se 25.01. formirala Regija Skadar, kao dio Sekcije Albanije u osnivanju. Učešče na skupu su uzele delegacije iz IPA Srbije – mentorska sekcija, IPA Hrvatske, IPA Sjeverne Makedonije, IPA Italije i IPA Grčke.
Doček je bio izvrstan, a radni dio sastanka se odnosio na organizaciju i formiranje Regije. Nakon toga je uslijedio prijem kod predsjednice grada Skadar, obilazak znamenitosti Skadra i dr.
Naša delegacija je iskoristila priliku da u razgovoru sa predstavnicima prisutnih delegacija razgovara i o predstojećim IPA igrama koje mi organizujemo u Baru od 10-15.05., očekujući da nam svi prisutni pošalju svoje predstavnike. Data je saglasnost da se na igre mogu prijaviti i članovi IPA Albanije.
Naša delegacija je u završnoj svečanosti, zahvaljujući se na gostoprimstvu, dala podršku da kolege iz IPA Albanije uspješno realizuju predstojeći Kongres u Tirani i što prije ispune uslove za kandidaturu za samostalnost u IPA asocijaciji.
SERVO PER AMIKECO!