Delegacija Regije „Jug“ IPA Sekcija Crna Gora je u periodu od 07.-09.10.2016. godine učestvovala na „V međunarodnim susretima IPA RK Doboj 2016“, koji su održani u Doboju i Šamcu. Delegaciju Regije „Jug“ činili su sekretar Regije Dejan Janković i članovi Dejan Raković, Veselin Lješković i Valentina Stojanović.

Pored predstavnika naše Sekcije, na ovim međunarodnim susretima učešće je uzelo 20 IPA regionalnih klubova iz nacionalnih IPA sekcija Bosne i Hercegovine, Rumunije, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Centralni događaj susreta bilo je potpisivanje Povelje o saradnji između IPA RK Doboj i IPA region 2 Alba lulija iz IPA sekcije Rumunija, nakon čega je uslijedila svečana večera i razmjena prigodnih poklona.

U sklopu susreta, održana su i takmičenja u pikadu, izvođenju slobodnih bacanja i igre bez granica.

Pored dobre saradnje sa sa ljubaznim domaćinima koji su omogućili turističko razgledanje gradova Doboj i Šamac, uspostavljena je nova i nastavljena saradnja sa IPA regionalnim klubovima Beograd, Podunavlje, Nova Gorica, Bijeljina, Banjaluka i drugim. Takođe, u povratku sa susreta, kolege iz Regionalnog kluba IPA Bijeljina bili su domaćini druženja kojom prilikom je našoj delegaciji i predstavnicima IPA RK Beograd omogućen obilazak kompleksa etno selo „Stanišići“.

Ovim putem, zahvaljujemo se kompaniji „Prento Yacht“ iz Tivta na pomoći pri organizaciji putovanja, kao i turističkim organizacijama Herceg Novi, Kotor i Bar koji su omogućili prigodne poklone za domaćina i ostale učesnike.