U organizaciji Triatlon kluba “Herceg Novi” organizovana je treća po redu “Novska Skalinada”. Staza je duzine 1.280m i trči se uz 646 stepenice, visinske razlike od 178m. Učešće je uzelo 160 takmicara iz 7 zemalja u svim starosnim kategorijama.

Promoter trke je bio crnogorski reprezentativac i član IPA Sekcije Crne Gore Dragoljub Koprivica, koji je u kategoriji od 40-49 god. pobijedio sa rezultatom 7:33,7  ispred Dragana Jovanovica iz Kotora sa vremenom 8:29,6. Treće mjesto zauzeo je takmičar iz Dubrovnika Amir Avdić koji je stazu istrčao za 8min.29,6sek.

U ukupnoj konkurenciji naš član je zauzeo drugu poziciju, a pobijedio je Ante Živković hrvatski reprezentativac. Treće mjesto je zauzeo Svetozar Stamatović član AK”Sanja” iz Bara.

“Počastvovan sam od strane organizatora što me je odabrao za promotera ove manifestacije. Organizacija je bila besprekorna. Ovakva vrsta trke je sasvim nešto novo u mojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri tako da nijesam očekivao ovako visok plasman. Osvojene medalje matičnoj asocijaciji i ćerkici Vasilisi koja je i u ovom takmičenju bila moj najveći navijač”, naglasio je Koprivica nakon trke.

3.-Novska-Skalinada-Rezultati-ukupno