U periodu od 03-05.02.2017. godine, Internacionalnq policijska asocijacije (IPA) Sekcija Crna Gora – Regija Jug organizovala je I međunarodne susrete povodom 48. „Praznika mimoze“ u Herceg Novom, u okviru koje je nastavljen projekat „Zajedno protiv droge“.

Pored članova IPA Sekcija Crna Gora, učešće je uzelo oko i 60 kolega iz inostranstva iz 13 regionalnih klubova: IPA Banjaluka, IPA Beograd, IPA Bijeljina, IPA Brčko, IPA Doboj, IPA Hrvatsko Zagorje, IPA Kruševac, IPA Sarajevo, IPA Smederevo, IPA Subotica, IPA Veles, IPA Zagreb i IPA Poljska – Regija Nowy Sacz.

Dana 04.02.2017. godine, potpisana je i Povelja o bratimljenju između IPA Sekcija Crna Gora – Regija Jug i IPA Poljska – Regija Nowy Sacz. Povelju su u ime svojih regija potpisali sekretar Regije Jug mr Dejan Janković i vođa delegacije Regija Nowy Sacz gospodin Artur Durczak, čime su dvije Regije i zvanično postale pobratimske regije.

Kolege iz IPA Poljska – Regija Nowy Sacz ugostio je i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, gospodin Andrija Radman.

Učesnici su prisustvovali koncertu Tonija Cetinskog na gradskom trgu u Herceg Novom, kao i   Fešti od mimoze, ribe i vina – defileu kroz Kumbor, Đenoviće i Baošiće. Na kraju, u hotelu „Max“ u Baošićima, nastavljeno je projekat „Zajedno protiv droge“, kojom prilikom su dijeljeni flajeri i razmijenjena iskustva.

Kroz zajedničko druženje, sklopljena su nova prijateljstva i unaprijeđena dosadašnja profesionalna saradnja.