U organizaciji NVO Plavi Crne Gore, Regije jug Internacionalne policijske asocijacije Sekcija Crna Gora i ronilačkog kluba „Galeb“ iz Zelenike, 5. novembra 2014.godine, realizovana je ekološka akcija čišćenja podmorja Zelenike.

Akcija je organizovana na inicijativu turista i ronilaca i trajala je petnaestak dana, gdje je prikupljeno oko 4 tone otpada, među kojem je i školjka automobila, kontejner za smeće, automobilske gume i ostalo.

U pomenutoj akciji učešće su uzeli i članovi IPA Sekcija Crna Gora koji posjeduju ronilačka zvanja i to sekretar Regije Jug mr Dejan Janković i Marijo Vidović.

“Iz onoga što smo mi proteklih dana mogli da sagledamo, očekuje nas dosta posla, ovo je samo jedan u nizu pilot projekata gdje smo se mi bazirali na onom terenu gdje smo imali trenažna ronjenja proteklih nekoliko dana. Ovo je jedan mali skup i zato kažem da je u pitanju pilot projekat i nadam se da ćemo u narednom periodu proširiti akciju i pozvati druge članove ronilačkih klubova da pomognu ove akcije čišćenja”. – saopštio je sekretar Regije Jug mr Dejan Janković prilikom sprovođenja ove ekološke akcije.

Završenu akcija čišćenja podmorja ispratili su i mediji (Boka TV, „Radio Jadran“, „Pobjeda“, „Dnevne novine“, “Vijesti“).