IPA Sekcija Crna Gora je zajedno sa Sindikatom Uprave policije Crne Gore i u saradnji sa kompanijom «Plantaže», 20. decembra 2016.godine, u 20.00 časova u vinskom podrumu “Šipčanik”, organizovala  «DONATORSKO VEČE», posvećeno akciji prikupljanja sredstava za djecu sa smetnjama u razvoju službenika Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije Crne Gore.

Kompanija Plantaže pomaže razne oblasti društvenog života Crna Gore, kao i mnogo puta do sada i ovom su prilikom u svom vinskom podrumu «Šipčanik», pružile svu neophodnu i nesebičnu podršku IPA Sekciji Crna Gora u realizaciji ove akcije.

U to ime gospođa Snežana Zekić,  generalna sekretarka IPA Sekcije Crna Gora, uručila je predstavnicima Plantaža zahvalnicu na svesrdnoj podršci u organizaciji ove donatorske večeri, a za dobru atmosferu u muzičkom dijelu programa potrudili su se Andrijana Božović, Bane Nedović, Stevan Faddy, Petar Dević i drugi.

Donatorsko veče okupilo je veliki broj ljudi dobre volje, humanista i prijatelja IPA Sekcije Crna Gora, njih oko 200, koji su, svako shodno svojim mogućnostima, donirali novčana sredstva, kako bi pomogli djecu sa smetnjama u razvoju.

Ukupna za 48–oro djece, prikupljena su novčana sredstva u iznosu od oko 15000 eura.

Shodno navedenom i na osnovu prikupljenih sredstava u toku ove sedmice širom Crne Gore, predstavnici IPA Sekcije Crne Gore i Sindikata Uprave policije ista su podijelili svoj djeci sa smetnjama u razvoju službenika Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije Crne Gore.

Na kraju, naše veliko zadovoljstvo je nakon ove akcije u kojoj su nam naši  prijatelji, pomogli da u našoj namjeri i želji, a  u duhu IPA ciljeva  i u duhu stvaranja dobrih odnosa u službi, poštujući naše kolege i njihovu djecu, svi zajedno,  pošaljemo jasnu poruku, odnosno poruku osjećaja pripadnosti jednih drugima, poruku solidarnosti, dobre energije i poruku želje da su u našoj zemlji sva naša djeca jednaka, bez obzira na sposobnost, pol, vjeru, rasu, nacionalnost i da ih želimo sjutra vidjeti kao uspješne ljude i uspješne članove zajednice.

Bilo je zadovoljstvo i čast da jednu uspješnu godinu kakva je 2016., u svakom pogledu, za IPA Sekciju Crne Gore, nakon organizovanja i realizacije raznovrsnih aktivnosti, zaokružimo jednim ovakvim humanitarnim događajem.

SERVO PER AMIKECO!

PREDSJEDNIK                                                                                   

Vojislav Dragović