Članovi IPA Sekcije Crna Gora – Podregije Centar-Penzioneri, u sklopu programskih aktivnosti za ovaj kvartal, 09.09. 2018.godine napravili su izlet. Ovom prilikom uz učešće 20-tak članova iz Bara, Budve i Podgorice, posjetila je Nikšić.

Posjećen je spomenik rodoljubu Ljubu Čupiću rad vajara Glamočaka uz prisustvo nekolicine naših članova iz ovog grada. Nakon toga izlet je nastavljen posjetom Plužinama. U blizini memorijala Doli, sačekali su nas naše kolege iz ove opštine, te smo zajedno odali poštu žrtvama ovog strašnog zločina učinjenog od po zlu zapamćene 7. SS divizije Princ Eugen.

Jednodušno je ocijenjeno na ovom stratištu da je antifašizam temeljni princip i suština bitisanja na našim prostorima, te se ne smije dozvoliti da nove generacije zaborave žrtve podnijete u borbi crnogorskog naroda protiv fašiizma. Kasnije je posjećen Manastir Piva uz iscrpna i kvalitetna objašnjenja kolege M. Vukovića oko izgradnje, freskopisa i kasnijeg preseljenja na sadašnju lokaciju.

Zatim, posjetili smo vidikovac Unač, na kojem smo se upoznali sa geografijom, morfologijom i biodiverzitetom regiona Piva.

U poslijepodnevnim satima našim kolegama je upriličen u Lovačkom domu u Plužinama ručak. U prelijepom ambijentu i inzvanrednoj atmosferi prisutne smo upoznali s ciljevima i zadacima naše organizacije. Ovom prilikom su izrečene dobre ocjene o aktivizmu našeg članstva i rad na jačanju poštivanja gradjanskih vrijednosti Crne Gore.