Humanizam je pogled na svijet, pristup, praksa … fokusirana na ljudske vrijednosti i brigu o ljudima … Ove riječi preuzete sa vikepedije upravo opisuju Branislava Branka Vukmanovića, vlasnika hotela Montenegro u Čanju, koji je u vremenskom periodu od 30.08. do 06.09.2018.godine ugostio 19-toro djece i 11 pratilaca.

Naime, IPA Sekcija Crna Gora kroz svoju krilaticu SERVO PER AMIKECO zajedno sa čika Brankom (kako su djeca iz milošte zvala svog domaćina) realizovala je još jednu u nizu akcija posvećenih djeci sa invaliditetom čiji su roditelji aktivni i penzionisani službenici MUP-a – Uprave policije.

Boravak u Čanju bio je ispunjen mnogobrojnim aktivnostima, od sunčanja i kupanja na uređenoj plaži pod suncobranima, preko odbojke na plaži, igranja bagmintona, ronjenja, “boks mečeva” mišićima za plivanje, vožnje pedalina, organizovanja cjelodnevnog izleta turističkim brodom do “Kraljičine plaže” i jednodnevni izlet tokom kojeg su djeca obišla Stari grad Bar, Staru maslinu i luku Bar i družili se sa kolegama iz SGP.

Djecu je obišla delegacija IPA Sekcije Crna Gora, predsjednik Vojislav Dragović, pomoćnik predsjednika Dejan Živković, predsjednik Regije Centar Sead Frljučkić i predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević. Druženje sa djecom i roditeljima proteklo je u veseloj i domaćinskoj atmosferi, a Vojislav Dragović je uručio poklon zahvalnosti vlasniku hotela Montenegro Branku Vukmanoviću koji je sa svojom suprugom Vesnom i zaslužan što su se svi osjećali kao u svojoj kući. Toplo se zahvalio na poklonu pri čemu je istakao da su vrata njegovog hotela za članove IPA Sekcije uvijek otvorena o čemu svjedoči i ranije sklopljeni ugovor o saradnji.

Ispred IPA Sekcije Crna Gora kao nosilac i ove aktivnosti, kada su djeca sa invaliditetom u pitanju, Svetlana Popović sa puno takta, duha i razumijevanja svojski se trudila da svima bude sve dostupno, da ništa ne nedostaje u čemu su joj svesrdno pomagali zaposleni u hotelu Montenegro koje krasi ljubaznost, predusretljivost i profesionalizam, tako da će boravak djeci i pratiocima ovo druženje ostati u lijepom sjećanju. Prijateljstva koja su ranije sklopljena među djecom su se produbila, stekli su se novi prijatelji, neki su i “uživo” okusili da je morska voda slana a novo druženje ih već čeka sledećeg ljeta jer je čika Branko rekao “Opet da dođete i da mi budete dragi gosti”.