U periodu od 11. do 14.11. naša delegacija je uzela učešće u radu 10. balkansko-jadranske konferencije IPA članica, koja je održana u Skoplju. Na konferenciji je bilo dvadesetak delegacija i oko 100 učesnika. Razgovarali smo o migrantskoj krizi u regionu i problemima sa kojima se nose policajaci kada je ovaj bezbjednosni izazov u pitanju. Naša delegacija je prezentovala planove za realizaciju IPA GAMES 2022 , uputila pozive svima i dobila riječi podrške od učesnika konferencije.
U komunikaciji sa Ambasadorkom naše zemlje u Sjevernoj Makedoniji, Nj. E. Marijom Đerković Perović, dogovorili smo posjetu za nekoliko predstavnika delegacija u prostorijama ambasade CG, prilikom koje se razgovaralo o dobrobiti saradnje IPA i predstavnika ambasada. Ambasadorka je upoznata sa radom naše Sekcije i planovima za odrzavanje IPA igara.
Domaćini iz IPA S. Makedonije, na čelu sa presjednikom Robertinom Aseckim , su i ovog puta u organizaciji događaja bili na visini zadatka, od organizacije same konferencije, preko obilaska vinarije Stobi blizu Štipa, posjete njihovoj kancelariji u Skoplju i prije svega divnom dočeku i širenju misije prijateljstva.