Kao što je i bilo u najavi planiranog odlaska za novogodišnje praznike, obavještavamo članove IPA Sekcije Crna Gora da je oko 80 članova naše Sekcije i njihovih porodica posjetilo više mjesta u Bosni i Hercegovini u periodu od 30.12.do 03.01.2016.godine.

Na putu prema Sarajevu gdje je u hotelu Park bio organizovan doček Nove godine, posjetili smo Trebinje i uz podršku turističkog vodiča gospođe Svetlane, obišli nekoliko znamenitost, hercegovačku Gračanicu, Stari grad, manastir Tvrdoš i imali priliku da čujemo najznačajnije podatke o istoriji ovog lijepog grada na obali Trebišnjice.

 

U Sarajevu smo u prvom danu imali obilaske jezgra grada i čuvene Baščaršije, a drugog dana smo posjetili poznati ski centar Jahorinu. Sam doček Nove godine je bio priča za sebe, druženje sa prijateljima u veseloj i prijatnoj atmosferi odličnog hotela i dobrog domaćina gospodina Bilala. Naša djeca su cijeloj priči dala poseban ugođaj.

Povratak iz Sarajeva je bio preko Mostara, gdje nas je kolega Nijaz dočekao i u šetnji uskim ulicama ovog drevnog grada ispričao najznačajnije mostarske priče. Slike koje smo napravili prilikom posjete i druženja najbolje govore o raspoloženju svih učesnika. Razgovarano je i o planovima za nastavak putovanja u ovoj ili drugim destinacijama, povodom nekih narednih lijepih praznika o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni.

SERVO PER AMIKECO!