IPA Sekcija Crna Gora u saradnji sa Sindikatom Uprave Policije, pod motom ,,Nijesu zaboravljeni” realizovala je više aktivnosti u dane 20- 21.12., sada već tradicionalno, a povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika.
Zajedničkim aktivnostima naši članovi su realizovali prikupljanje donacija za djecu oko 60 preminulih kolega i koleginica, koja imaju do 18 godina, kroz obraćanje pozivima na primjeren način rukovodstvu naših bezbjednosnih službi, određenom broju lokalnih i regionalnih institucija, našim IPA prijateljima, našim partnerima i ljudima dobre volje.
Centralni događaj ovim povodom je realizovan u restoranu hotela “Franca” u Bijelom Polju, uz prigodan program i muzičke numere našeg IPA prijatelja Petra Devića, gdje se donacija mogla dati i ličnim prisustvom. Akcija će trajati do Nove godine, a do sada je prikupljeno oko 15.000,00 eura.
Takođe, u Bijelom Polju je, u namjeri da se kroz sjećanje na tragično stradalog policajca Irfana Kujovića, odigrala revijalna utakmica u fucalu Irfanovih kolega, ,,Memorijal za Irfana”, uz prisustvo velikog broja gledalaca i članova njegove porodice. Prethodno je obilaskom odra pokojnog Irfana položen vijenac na njegov grob.
Uporedo sa navedenim događajima u Bijelom Polju, u Baru je upriličena revijalna odbojkaška utakmica predstavnika naše Sekcije i Sekcije Albanije u osnivanju, uz izkazani spomen na tragično stradalog policajca Milutina Lekovića. Na ovaj način se na najbolji mogući način prikazuje neraskidivo jedinstvo i poštovanje policijskih službenika dvije susjedne zemlje, pa i uslovima kada nemili događaji poput ubistva našeg kolege Milutina od strane državljanina Republike Albanije, pokušaju da poremete tradicionalno dobre odnose.
Više o ovome možete pogledati na link: https://www.asp.gov.al/mal-i-zi-aktivitet-sportiv-ndermjet-ekipit-galep-te-malit-te-zi-dhe-ekipit-volley-police-albania-ne-kujtim-te-milutin-lekovic-ish-kolegut-te-policise-ne-malin-e-zi/
I u Danilovgradu je, u znak sjećanja, ordžano takmičenje u preciznom streljaštvu ,,Memorijal Rajko Peković” na kojem se okupilo oko 80 strijelaca iz naše zemlje, kojom  prilikom se od strane kolege Pavla Vratnice u nekoliko rečenica podsjetilo na lik i djelo tragično stradalog našeg kolege Rajka.
Kroz riječi presjednika Sekcije G – dina Vojislava Dragovića na svečanosti u Bijelom Polju izkazano je uvjerenje i želja da će se i u 2020. godini nastaviti sa sličnim aktivnostima, u znak sjećanja na one kolege/ce koje nijesu sa nama, a za dobro naše djece, porodica i dobro naše službe i države Crne Gore.
Takođe, u prigodnom govoru  načelnika CB Bijelog Polja, G – dina Bulatovića, izkazana je neizmjerna zahvalnost svima koji su dali doprinos da se ova humana misija uspješno realizuje.
Prikupljena finansijska sredstva će porodicama pok. kolega/ca biti podijeljene na primjeren način posle novogodišnjih praznika.
SERVO PER AMIKECO!