IPA Sekcija Crne Gore je po utvrđenom planu aktivnosti za 2016.godinu, 22.04. realizovala II Redovnu skupštinu.

Skupština je zasijedala u punom sastavu uz punu posvećenost prisutnih delegata analizi i razmatranju predlozenih izvjestaja od strane Upravnog odbora Sekcije. Skupština je realizovala radni dio po predviđenom planu, a kao značajno ističemo da su usvojeni izvjestaji o radu za 2015. godinu, finansijski izvjestaj za 2015 godinu, kao i Plan rada za 2016.godinu. Usvojene su izmjene i dopune Statuta IPA Sekcije i izvještaji NO i EO za prošlu godinu.

Rad skupstine je podržan od strane delegata IPA Sekcije iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Makedonije i predstavnika sindikata policije Kosova.
U drugom dijelu aktivnosti, 22. i 23.04.  članovi nase Sekcije su posvetili svoje vrijeme prisutnim članovima delegacija iz IPA Regiona, te su u saradnji i uz podrsku MUP – Uprave policije, Uprave za imovinu, Muzeja Podgorice, Nacionalnog parka Skadarsko jezero i ostalih IPA prijatelja i partnera realizovali više posjeta i druženja.
Ubijeđeni smo na kraju cjelokupne aktivnosti da će i ova aktivnost naše IPA Sekcije doprinijeti uvezivanju regionalnih policija.
O utiscima nasih gostiju i slikama koje će ponijeti iz nase Podgorice, fotografije su najbolji svjedok….
Istog dana je u KIC Budo Tomović u Podgorici održana Svečana akademija naše Sekcije, uz prigodan kulturno umjetnički program.
23.04. za IPA prijatelje iz nacionalnih IPA sekcija organizovan je izlet na Skadarsko jezero, a pripadnici Sektora granične policije su za goste izveli pokaznu vježbu.
SERVO PER AMIKECO!