Članovi IPA Sekcije Crna Gora su 23. i 24.07. 2016.godine aktivno učestvovali na manifestaciji ,,TRAGOM NESTALIH”, koja je održana u Rožajama sedamnaesti put, a povodom sjećanja na Halita Nurkovića, čovjeka iz Rožaja, koji je radeći kao taksista nestao na Kosovu 24.jula 1999.godine.

U sklopu manifestacije  održano je više aktivnosti: memorijalni program u Centru za kulturu Rožaje, dječja gradska trka ,,Tragom budućnosti”, međunarodni planinarski maraton i pohod na Hajlu.

Šta reći o navedenoj manifestaciji? Dovoljno je ponoviti izjavu prijatelja g.Esada Kočana: ,,S radošću sam prihvatio poziv Halitovih kćerki da prisustvujem pozivu prijatelja i planinara i mini maratonu organizovanom u znak sjećanja na njihovog oca i sve slične žrtve širom bivše domovine. Kakav je to bio trijumf ljudskosti nad ništavilom. Zajedno, mladost Crne Gore, Srbije,BiH, Kosova, u planini, u igri, u nadmetanju, u druženju. Kao velika Halitova porodica…..

Uz ove rečenice idu i fotografije napravljene od strane naših članova, koji su već sada potvrdili svoje učešće i naredne godine.