Delegacija IPA Sekcije Crne Gore, u sastavu članova Regije Centar i Jug, imala je čast da od 22-24.09.2017.godine, učestvuje na Međunarodnim IPA susretima u Kruševcu, pod sloganom „ UPOZNAJTE LAZAREV GRAD“.

Pored naših članova, prisustvo je uzelo i veliki broj regija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

U sklopu susreta, domaćin je priredio bogat program, razgledanje starog Lazarevog grada, muzeja Grada Kruševca, crkve Lazarice, Spomen park Slobodište, Manastir Napure, te vidikovac Bogdela.

Takođe je priređen ugodan doček u fabrici za proizvodnju vina i žestokih alkoholnih pića „Rubin“, gdje je direktor za proizvodnju, goste upoznao sa procesom proizvodnje vina i žestokih alkoholnih pića.

U stilu pravih domaćina, u prostorijama fabrike, upriličen je prigodan ručak i degustacija njihovih proizvoda.

Na svečanoj večeri, 23.09.2017.godine, u restoranu NESVIL u Kruševcu, ispred IPA Regije Kruševac, predsjednik Aleksandar Barić i IPA Podregija Herceg Novi, predsjednik Slobodan Popović, potpisali su Povelju o bratimljenju, te samim tim još čvršće povezali saradnju ove dvije regije.

Uz bogat kulturno umjetnički program , pozitivnu atmosferu, prijatnu muziku, stekla su se nova i učvrstila stara prijateljstva.

Nakon ovako uzbudljivog sadržaja, ostaje samo da se zahvalimo domaćinu na lijepom i dobro organizovaom druženju.