Internacionalna policijska asocijacija svake godine, za vrijeme ljetnjeg raspusta, organizuje međunarodno okupljanje mladih, u nekoj od zemalja čija je policija članica asocijacije.

Ove godine je zemlja domaćin bila Republika Hrvatska.

Druženje mladih je organizovano u periodu od 03. do 17. avgusta.

U Hrvatskoj se okupilo 50 mladića i djevojaka, uzrasta od 16 do 18 godina iz svijeta, među kojima i predstavnik IPA Sekcije Crna Gora. Pored zemlje domaćina, svoje predstavnike su imali: Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Izrael, Italija, Luksemburg, Holandija, Novi Zeland, Norveška, Rumunija, Španija, Švedska, Švajcarska i Ujedinjeno kraljevstvo.

Druženje je počelo u Dubrovniku, gdje se omladina asocijacije zadržala do 07. avgusta. Tokom posjete Dubrovniku mladi su obilazili znamenitosti ovog grada, kajacima obišli ostrvo Lokrum, jedrenjakom obišli još nekoliko obližnjih ostrva i peli se do Svetog Srđa. U Dubrovniku su posjetili i lučku policiju.

Nakon posjete Dubrovniku, omladina je obišla Zadar i Korenicu, a 08.08.2019 su obišli Nacionalni park Plitvička jezera.

Od 09. do 13. avgusta omladina je obišla zamak u Senju, nakon čega su se smjestili u Kraljevici, odakle su pošli u obilazak čuvenih Brijuna i Pule. Jedan nezaboravan dan su proveli u Istri u akva parku Istralandia, nakon čega su obišli Rijeku i tvrđavu Trsat. U Rijeci su posjetili lokalnu policiju.

Posjeta Zagrebu je trajala do 17. avgusta. Osim obilaska znamenitosti grada, mladi su posjetili Zoološki vrt i jezero Jarun. Iz Zagreba su odlazili na izlete tokom kojih su posjetili dvorac Trakošćan u Hrvatskom zagorju, koji je jedan od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj i Muzej krapinskih neandertalaca, koji se nalazi na lokalitetu Hušnjakovo u Krapini, uz najpoznatije svjetsko nalazište neandertalnskog čovjeka. Tokom posjete Zagrebu, osim policijske akademije, posjetili su i vazduhoplovnu jedinicu policije.