“MEMORIJAL RAJKO PEKOVIĆ” – 24.12.2021.
“Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide posle. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole reči koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja… Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvek biti taj neko koji nedostaje…”. (Stefan Simić)
Naš dragi kolega i prijatelj otišao je neočekivano prije malo više od pet godina, ali uspomene na njegovu ličnost, vedar duh, energiju i sve krasne osobine koje je posjedovao, žive i dalje, posebno kroz TAKMIČENJE U PRECIZNOM STRELJAŠTVU “MEMORIJAL RAJKO PEKOVIĆ”.
Dana 24.12.2021.g. na Policijskoj akademiji u Danilovgradu sa početkom u 13.00 časova održaće se takmičenje u preciznom streljaštvu “MEMORIJAL RAJKO PEKOVIĆ” u organizaciji Policijske akademije i IPA Sekcija Crne Gore.
Propozicije takmičenja
Disciplina: Pištolj i revolver
Meta: R50
Daljina: 20 metara
Proba: neograničen broj metaka za 5 min.
Meč: dvije serije po 10 metaka vrijeme 10min po seriji
Kotizacija: 10 eura po takmičaru.
Registracija ……………..…..12.45-17.00 časova
Otvaranje takmičenja……………….13.00 časova
Takmičenje …………………….13.00-18.00 časova
Pravo učešća imaju članovi sportskih -streljačkih klubova, zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Ministarstvu odbrane, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija i Policijskoj akademiji.
Takmičari se moraju striktno pridržavati mjera Ministarstva zdravlja, držanje distance i upotreba maski je obavezna osim tokom samog izvođenja gađanja takmičara.
Nakon izvršenog gađanja takmičar je dužan napustiti objekat streljane.
Takmičari su dužni prijaviti svoj dolazak sa serijskim brojem oružja najkasnije do 22.12.2021.g. kako bi se blagovremeno napravile grupe i upoznali takmičari u koje je vrijeme neophodno doći.
Kontakt osoba: Pavle Vratnica, broj telefona 067184292
mail: pavle.vratnica@policijskaakademija.me