Godišnja skupština IPA Crne Gore održana je u prostorijama hotela „CITY“ u Podgorici 3.aprila 2015.godine sa početkom u 11,00 časova.

Povodom održavanja Prve godišnje skupštine IPA Sekcije Crna Gora od prijema u punopravno članstvo Međunarodne policijske asocijacije (IPA), predstavnike IPA Sekcije Crna Gora zajedno sa predstavnicima nacionalnih IPA sekcija zemalja iz regiona, primili su ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović, kao i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Gradonačelnik Stijepović je, ukazujući na značaj institucionalne saradnje u cilju veće efikasnosti institucija sistema, istakao da će Glavni grad pružiti neophodnu podršku Međunarodnoj policijskoj asocijaciji u realizaciji predviđenih aktivnosti i naglasio potrebu regionalne saradnje i istakao da je na svim poljima u regionu neophodno intenzivirati saradnju i podići komunikaciju na još veći nivo kako bi benefiti za društvo u kojem živimo bili mnogo veći.

Istog dana sa početkom u 20,00 časova u KIC Budo Tomović u Podgorici je održana svečana akademija asocijacije, na kojoj je gostima IPA nacionalnih sekcija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i IPA Albanije, kao i brojnim zvanicama i prijateljima naše Sekcije, upriličen kulturno umjetnički program.

Kao simbol dalje saradnje, zasađeno je u dvorištu Ministarstva unutrašnjih poslova drvo saradnje IPA Sekcije Crna Gora i IPA nacionalnih sekcija zemalja regiona.