U saradnji sa Upravom za kadrove i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, IPA Sekcija Crna Gora organizovala je 05.11.2015.godine predavanje pod nazivom “Značaj NATO integracija Crne Gore” u sali opštine Bijelo Polje.

Predavanje je bilo namijenjeno starješinama Uprave policije sjevernog regiona Crne Gore a istom je prisustvovalo 20 službenika Uprave policije.

Sa polaznicima su o značaju NATO integracija Crne Gore, razgovarali : nacionalni kordinator za NATO, ambasador Vesko Garčević, pukovnik docent dr Mehmedin Tahirović  i dr Damir Črnčec iz Ambasade Republike Slovenije.

Na početku predavanja ispred Uprave za kadrove prisutne je pozdravila Bojana Šćepanović, savjetnica u Sektoru za obuku i razvoj kadrova i ispred Uprave polcije i IPA Sekcije Crna Gora Sadik Šabanović, načelnik OB Rožaje – predsjednik IPA Regije Sjever.

Predavanje je od strane učesnika naišlo na veliko interesovanje, a predavalje na ovu temu će se u narednom periodu održati i u Nikšiću i Herceg Novom.

Nakon dobijanja sertifikata od strane Uprave za kadrove za učesnike predavanja, predstavnici organizatora ovog značajnog predavanja su primljeni od strane Aleksandra Žurića, predsednika opštine Bijelo Polje, nakon čega se obišli firmu “FRANCA” iz Bijelog Polja, koja ima NATO kodifikaciju za svoje proizvode.