Pilates kamp Dobre Vode

Lokacija:  Hotel Ruža vjetrova, Dobre Vode

Datum: 9. i 10. Septembar (petak i subota) drugi vikend septembra

Predavač: Indira Hrapović

Teme:

  • Pilates na strunjači (osnovni, srednji i napredni nivo),
  • Rad s drvenim palicama, pilates prstenovima i bučicama,
  • Kako principe pilatesa koristiti u fitnesu.

Sadržaj: 3 radionice u trajanju od po 3 sata.

Učesnici radionica mogu biti treneri, vježbači i svi drugi ljubitelji pilatesa, kao i oni koji bi da se opraobaju u Pilatesovoj metodi vježbanja.

Cijena: 35 eura po radionici

Pilatesov princip podučavanja trenera ne podrazumijeva učenje iz skripti. Svi učesnici su dobrodošli da prave svoje bilješke. Pravljenje video zapisa nije dizvoljeno.

Sertifikat o učešću

Mogućnost noćenja u privatnom smještaju u Dobrim Vodama.

Prijave –  Što prije, to bolje!

 

Raspored:

Petak (09.sept.)  16:30  – 19:30 (jedna radinoca)

Uvodni trening (da predavač provjeri s kakvim vježbačima će vježbati u nastavku kampa, tokom treninga se odrađuju vježbe početnog nivoa Pilatesovih vježbi na strunjači, poslije treninga se obrađuju sve vježbe pojedinačno.

Kratka pauza

Principi pilatesa u fitnesu (teorijski i praktično)

 

Subota (dvije radionice)

8:00 – 11.00

Trening (vježbe srednjeg nivoa Pilatesovog metoda na strunjačama) Obrada pojedinačnih vježbi.

Kratka pauza

Upotreba Pilates prstenova

 16:30 – 19:30

Trening (vježbe naprednog nivoa Pilatesovog metoda na strunjačama – ukoliko vježbači budu u mogućnosti da ih rade). Obrada i objašnjenje pojedinačnih vježbi.

 Kratka pauza

Upotreba drvenih palica i upotreba bučica od 1kg 

O predavaču

Prof.Mag. Indira Hrapovic ima zavrsena dva sportska fakulteta: Najprije je studirala u olimpijskom Sarajevu gdje je zbog rata 92. morala studij nastaviti u Pristini. U Pristini je kao izabrani student fakulteta studirala postdiplomski i istovremeno radila kao asistent skijanja i plivanja. Ljubav ju je dalje odvela da zivi u Austriju gdje je dobila dvoje djece i uspjesno nastavila da se bavi svojom sportskom karijerom. Na salzburskom UNI-ju jos jednom je studirala sport i tako stekla zvanje Mag. sportskih nauka na odsjeku: kretanje-zdravlje-fitness.

Od tada Indira vrlo uspjesno radi u fitness-bransi. Zadnjih 10 godina usko se specijalizovala za Originalni Pilates koji je vrlo uspjesno i studiozno radila, sticala iskustvo sa najboljim trenerima na svijetu (Marjori O. Sari. M.S., Sintia L. i mnogi dr..). Od 2012 vlasnica je studija “pilates-indira“ u gornjoj Austriji.

Poznata Sari M. S. (Romanina cerka) kod koje je Indira i diplomirala za Romanas-Pilates Instruktora  „Thru Pilates“ u New York-u predlozila je da Indira prezentira Romana`s Pilates metodu na prostorima Balkana.

Ona ce nam prezentirati, Matten-Gruppen-Workshop u trajanju od 3 sata gdje ce svi treneri, ucitelji i ljubitelji pilates-treninga moci da prepoznaju razvojnu liniju prema pilates principima od Basic preko Intermediate do Advansed -programa. U programu ce biti prikazan i rad sa svim malim spravam kao sto su: pilates magic circles, bučice i pilates stapovi.

Kontakt za dodatna pitanja: Indira Hrapovic (Facebook profil)

Kontakti za prijave: Jelena Krstajic Ataraksija (Facebook profil ili Messenger),  Fitnes studio Soko Gym (Facebook fun page)

Za članove IPA Crne Gore obezbijeđen je popust (10 eura) za korišćenje usluga u sklopu Pilates tretmana. U zavisnosti od broja prijavljenih postoji mogućnost organizovanja prevoza do Dobrih Voda, kao i povoljnog smještaja za vrijeme boravka u Dobrim Vodama.