Policijski službenik Uprave policije, član IPA Sekcije Crna Gora Dragoljub Koprivica je na 25. Internacionalnom Podgoričkom maratonu, koji je održan 28.10.2018. godine, postao seniorski prvak Crne Gore sa rezultatom 2h 44min 33sek. Koprivica, službenik Odjeljenja granične bezbjednosti Bar, je postigao najbolji rezultat među takmičarima iz Crne Gore u disciplini maraton. On je u maratonu u muškoj konkurenciji zauzeo deseto mjesto, dok su prvnih sedam mjesta u maratonu zauzeli takmičari iz Afrike. Dragoljub Koprivica je inače zvanični apsulutni prvak Balkana za veterane za ovu godinu na 5.000m i polumaratonu i reprezentativac Crne Gore u više disciplina.

Osim Koprivice, koji je bio najuspješniji među takmičarima iz Crne Gore u maratonu, na današnjem 25. Internacionalnom Podgoričkom maratonu učestvovali su i drugi službenici Uprave policije. Veselin Petrušić, policijski službenik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić, je zauzeo 27. mjesto u maratonu, a kao iskusni maratonac sa dosadašnjim sjajnim rezultatima dobio je i nagradu za učešće na dvadeset uzastopnih podgoričkih maratona. I pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uzeli su učešće na današnjem takmičenju, pa su tako službenici SAJ-a Miloš Rakonjac, Darko Šekularac i Rade Rakočević istrčali polumararaton i postigli zapažene rezultate.

Na današnjem 25. Internacionalnom Podgoričkom maratonu održane su trke zadovoljstva na 5 i 8 km i polumaraton i maraton na 21 i 42 km. Učestvovalo je preko 1.100 takmičara iz 41 države. Start i cilj maratona bio je na Trgu nezavisnosti u centru Podgorice.

Izvor: www.mup.gov.me/upravapolicije