Delegacija IPA Sekcije Crna Gora – Regija Centar  i IPA Sekcije Srbija – Regija Kruševac, 10.12.2016.godine u Trsteniku u predivnom ambijentu etno sela “Vilindar” potpisale su Povelju o bratimljenju,  čime su dvije Regije i zvanično postale pobratimske regije.

Povelju su u ime svojih Regija popisali podpredsjednik Regije Centar mr Slavko Milić i predsjednik IPA Regije Kruševac g-din  Aleksandar Barić.

Dogovoreno je da buduća saradnja proklamovana ovom Poveljom, počiva na principima službe kroz prijateljstvo, saradnje, njegovanja i razvijanja dobre međusobne solidarnosti, humanosti i tradicije, kako u okvirima naših nacionalnih Regija tako i u okviru velike međunarodne IPA porodice.

Takođe, učvršćeno je bratstvo naših regija, saradnja u oblastima i programskim sadržajima na obostrano zadovoljstvo svih članova što je bila i izuzetna prilika da se 11 članova/ca naše delegacije iz Regija Jug i Centar upozna sa kolegama iz regiona, sklope nova prijateljstva i unaprijedi profesionalna saradnja.

Potpisivanju Povelje prisustvovali su predstavnici/ce iz više regija i podregija Srbije, Regije Priština te predstavnici/ce IPA Sekcija Bugarske, Makedonije i Republike Srpske – Regije Trebinje.

Delegacija je u okviru programa  posjetila i Manastir “LJubostinja” kod Kruševca.