Predstavnici IPA Sekcija Crna Gora su danas, u svečanoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova, uručili donacije djeci preminulih službenika MUP-a, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Policijske akademije i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Biljana Dulović, generalna sekretarka ove asocijacije je istakla da je za pet godina rada ovog udruženja realizovano niz aktivnosti u cilju profesionalnog osnaživanja policijskih službenika, edukacije građana, promocije policijskog posla i razmjene iskustava sa kolegama iz inostranstva. Navela je da ne zaboravljaju kolege koji više nijesu među njima, pa je tim povodom organizovano donatorsko veče posvećeno djeci preminulih službenika sektora bezbjednosti.

Na ovom događaju su od strane navedenih državnih organa i sindikalnih organizacija zaposlenih u pomenutim organima, kao i od strane pravnih i fizičkih lica donirana predmetna  novčana sredstva.

Prisutnima su se obratili Dragan Pejanović, državni sekretar u MUP-u, Sead Frljučkić, glavni policijski inspektor u Upravi policije, Sanja Raičević, predstavnica ANB-a i Branko Nicović, predstavnik Sindikata ZIKS-a i istakli da su organi koje predstavljaju uvijek spremni da pruže punu podršku porodicama bivših kolega. Naveli su da je ovo prilika da se prisjetimo preminulih kolega i njihovog časnog rada i iskazali su poštovanje i zahvalnost za doprinos koji su dali službi i državi.