Moto klub Bezbjednost i IPA Sekcija Crna Gora slijedeći zacrtane ciljeve da podstiču podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju i povećanja sigurnosti i bezbjednosti motociklista organizovali su i realizovali još jedan u nizu stručnih treninga bezbjedne vožnje motociklala.

Kao i do sada, podršku u realizaciji ove aktivnosti pružilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore u vidu omogućavanja korišćenja prostora koji je u sklopu vojne kasarne “Milovan Šaranović”.

Obuka – trening se sastojao od teorijske i praktične edukaciju kroz treninge koje su izveli članovi moto kluba Bezbednost – instruktor bezbjedne vožnje, trener i stručnjak iz oblasti bezbjedne vožnje motora Vitomir Golušin sa pomoćnim trenerima Goranom Vučkovićem i Aleksandrom Jankovićem.

Na obuci je bilo prisutno 11 građana, mladića, vozača motora koji su stekli nova znanja i savladali nove vještine u upravljanju motorima na bezbijedan način kroz ineraktivni rad u toku teorijskog dijela i radom na stazi – poligonu. Obuka je trajala dva dana i svi polaznici su uspješno savladali osnovni nivo obuke koji se sastojao od teorijske edukacija – svi aspekti bezbjednog učestvovanja u saobraćaju i praktične obuke na poligonu. Od strane predsjednika moto kluba Bezbjednost Dejana Šofranca, polaznicima su uručene potvrde o završenoj obuci. O značaju i uspjehu koji je postignut i na ovom treningu dovoljno govore popunjeni evoluacioni listovi polaznika koji nijesu štedjeli riječi hvale za trenere i trening uz izražavanje želje da nastave sa naprednim treningom.

Edukativnim radom kroz reaizovanje treninga bezbjedne vožnje IPA Sekcija Crna Gora i moto klub Bezbjednost će nastaviti i ubuduće a sve u cilju da svojim djelovanjem utiču na podizanje svijesti građana, povećanja sigurnosti i bezbjednosti motociklista i promovisanja motociklizma kao društveno poželjnog i korisnog vida saobraćaja.