U periodu od 18-22.07. uz podršku članova IPA Sekcije Crna Gora realizovana je aktivnost obilaska granica između Crne Gore,  Albanije i Kosova sa terenskim ATV vozilima – četvorotočkasima, u kojoj su nosioci bili službenici graničnih policija.

Uz realizaciju niza službenih zadataka, učesnici su upriličili druženja sa mjesnim stanovništvom, posjetili stanovništvo na katunima u graničnom području, učestvovali na tradicionalnom memorijalu u Rožajama koji nosi naziv ,, Memorijal u znak sjećanja na Halita Nurkovića”,družili se sa članovima Moto kluba iz Plava i td.

Obilazak planina uz granicu na Prokletijama, planinskih visova Bogićevice, Čakora, Hajle, Ahmetice, Štedima i dalje, je za učesnike bio poseban izazov.

Članovi IPA sekcije su sa zastavom IPA Planinara posjetili i vrhove Maja e Rops (2502m) i Hajle (2403m), što je bio poseban užitak.

I najbitnije, uprkos velikim izazovima, teškom terenu za vožnju, čestim promjenama nadmorskih visina od 1000 pa do 2500 m nadmorske visine, uz podrsku dobrih domaćina u Grebajama, Bogićevici i Gropama, sve je prošlo bezbjedno i na zadovoljstvo svih učesnika.