Dana 16. novembra, u vremenu od 11,00 do 13,00 časova u sportskoj dvorani u Dubrovniku odigran je turnir u malom fudbalu u organizaciji Regionalnog kluba IPA Dubrovnik pod nazivom „Međunarodni dan tolerancije“ 2017.

Na turniru su učestovle ekipe: IPA Sekcija Crna Gora – IPA Regija Jug, IPA Sekcija Bosna i Hercegovina – IPA Trebinje, IPA Sekcija Bosna i Hercegovina – IPA Zapadna Hercegovina, te domaćin IPA Sekcija Hrvatska – Regionalni klub IPA Dubrovnik.

Povod za turnir bio je ukazivanje na značenje dana 16. novembra kada je Glavna skupština Ujedinjenih nacija 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Međunarodni dan tolerancije u skladu sa Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od članica 16. novembra 1995. godine, a kao izraz svoje odlučnosti da se prihvati i dopusti različitost, bilo da se radi o razlikama u političkom uvjerenju, vjerskim, rasnim ili polnim razlikama.

Turnir je imao prijateljski sportsko-rekreativni karakter s ciljem promocije glavne vrijednosti Međunarodnog policijskog udruženja – IPA, prijateljstvo među policijskim službenicima na svijetu, bez obzira na nacionalnost, vjeru, rasu, zvanje, te profesionalni i društveni položaj!

Turnir je protekao je u prijateljskoj atmosferi uz srčano nadmetanje ekipa. Iako je u ovoj prilici rezultat bio najmanje važan, isto je potrebno istaknuti da je pobjednik turnira ekipa IPA Trebinje koja je u finalu pobijedila ekipu Regionalni klub IPA Dubrovnik, dok je treće mjesto osvojila ekipa IPA Sekcija Crna Gora – IPA Regija Jug koja je pobijedili ekipu IPA Zapadne Hercegovine.

Nakon utakmice iskazane su zahvalnicee i podijeljeni pehari, a zajedničko druženje nastavilo se uz bogati ručak koji je osigurao domaćin Regionalni klub IPA Dubrovnik.