U sklopu druženja koje je povodom osnivanja Podregije Bar-Regije Jug IPA Crna Gora održano od 23-26.06.2017. u hotelu “Montenegro” u Čanju, 25.06.2017. godine održan je tradicionalni turnir povodom “Dana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga”.

Turnir, koji je održan pod pokroviteljstvom misije OEBS-a u Crnoj Gori, ove godine je okupio 4 ekipe: IPA Dubrovnik, Terenski ured “Jug” Čapljina, JU ” Kakaricka Gora” i IPA Sekcija Crna Gora.

Nakon pozdravnog govora, kojom prilikom je predsjednik Regije Jug, mr Dejan Janković pozdravio sve prisutne, turnir je otvorio šef misije OEBSa u Crnoj Gori gospodin John Corrigan, koji se osvrnuo na opasnosti koje vrebaju od droge kao pošasti društvene zajednice i doprinos policije kao jednog od nosilaca borbe.

Iako je u ovoj prilici rezultat najmanje bitan, moramo napomenuti da je pobjednik turnira ekipa IPA Dubrovnik koja je i finalu pobijedila ekipu IPA Sekcija Crna Gora, dok je treće mjesto osvojila ekipa Terenski ured Jug Čapljina koji su i borbi za 3 mjesto pobijedili ekipu JU “Kakaricka Gora”.