09. Avgusta je u živopisnom mjestu Bliškovu udaljenom 40 kilometara od Bijelog Polja na izvorištu rijeke Ćehotine održano je prvo prvenstvo bacača kamena s ramena i četvrto kolo MTB Lige Crne Gore.

Na prvom prvenstvu bacanja kamena s ramena, na kojem je uzelo učešće četrnaest takmičara, tridesetogodišnji takmičar iz Boama – Bare, Zeković Radovan je bacivši kamen težine od 10 kg postavio apsolutni record Crne Gore, sa dužinom od 14 metara i 77 cm. Drugo mjesto je osvojio odlični mladi takmičar iz Mojkovca-Štitarica Čobiljić Božo sa dužinom od 12 metara i 08 cm, treće mjesto Spaić Saša iz Pljevalja, sa dužinom hica od 11 metara i 84cm, dok četvrto mjesto pripalo Rovčanin Draganu iz Pavinog Polja, sa dužinom najboljeg hica od 11 metara i 38 cm. Plasman od petog do desetog mjesta ostvarili su Komatina Nikola, Živković Dragan, , Živković Zoran, Pantović Darko i Vlaović Milenko.Član IPA Živković Dejan je osvojio peto mjesto.

Organizator ovog takmičenja je podijelio osim pehara i diploma, vrijedne novčane nagrade u visini od 300 eura za prvo, 200 za drugo, 100 za prvo i 50 za četvrto mjesto.

Takmičenje u MTB biciklizmu je održano u 7 uzrasnih kategorija na atraktivnoj kružnoj stazi dugoj 4 km koja je išla sa obje sela Bliškovo, sa startom i ciljem neposredno kod škole u centru naselja.

Najviše uspjeha imali su biciklisti bjelopoljskog ,,Ciclomonta,, koji su u 7 kategorija osvojili čak 5 zlatnih odličja, prepustivši prva mjesta Baranima samo u kategoriji “Mlađi kadeti” i .”Hobby kategoriji”.

Takmičar iz Bliškova, Živković Filip (2003), koji se takmičio prvi put ove godine osvoio je odlično drugo mjesto, prešavši stazu u vremenu od 16:50,17.

Sudija biciklističkih takmičenja bila je Aleksandra Hajduković, nacionalni komesar iz Podgorice.