Na poziv predsjednika IPA Sekcije Srbija, predstavnici IPA Sekcije Crna Gora prisustvovali  su 10. Generalnoj skupštini nacionalne sekcije Srbija koja se održala u Beogradu u vremenu od 29. do 31. 05. 2015. godine. Pozivu su se odazvale i IPA nacionalne sekcije Grčke, Rusije, Poljske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Austrije, Velike Britanije, kao i predstavnici inicijativnog odbora Albanije kojima je Sekcija Srbija mentor za pridruživanje u punopravno članstvo u ovu međunarodnu policijsku asocijaciju.

Internacionalni predsjednik međunarodne policijske asocijacije Pierre-Martin MOULIN je prisustvovao ovom događaju i prilikom obraćanja delegatima i gostima na svečanoj akademiji u Sava centru, poželio uspjeh u budućem radu i istakao potrebu brojnog članstva 67 nacionalnih sekcija ove međunarodne asocijacije prema univerzalnom prijateljstvu kroz poštovanje ljudskih prava.

bg4Domaćini su delegacijama nacionalnih sekcija i gostima upriličili turistički obilazak grada, a organizovana je posjeta i Skupštini grada Beograda i Belom dvoru na Dedinju, kao i obilazak kancelarije IPA Regije Beograd.

U nedelju 31. maja delegacije nacionalnih sekcija su prisustvovale obilježavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dana policije. Svečanost povodom Dana Ministarstva, slave i Dana policije je održana u Nastavnom centru Makiš.

Za vrijeme boravka u Beogradu, predsjednik IPA Sekcije Crna Gora Vojislav Dragović imao je brojne kontakte sa domaćinima i gostima iz nacionalnih sekcija, razmijenjena su iskustva, mišljenja i razmotrene mogućnosti međusobne saradnje u budućem periodu.