U Podgorici je u nedjelju 14. juna 2015. godine, u 19,00 časova održana prezentacija obuke – treninga bezbjedne vožnje, koja je bila namijenjena građanima – vozačima motocikala, na početku Studentske ulice – preko puta šoping mola Delta City.

Na prezentaciji obuke – treningu su polaznici obuke – vozači motocikala prikazali znanja i vještine koje su stekli tokom dvodnevne obuke.

Obuka je održana 13. i 14. juna 2015. godine, na Policijskoj akademiji (teoretski dio) i na poligonu vojne kasarne Milovan Šaranović u Danilovgradu (praktični dio).

Organizatori obuke za građane – vozače motocikala su Uprava policije MUP-a Crne Gore – Sektor policije opšte nadležnosti, IPA Sekcija Crna Gora, IPA Sekcija Srbija – Moto klub Žandarmerija i Atlanski savez Crne Gore. Obuku su održali službenici saobraćajnih policija Crne Gore i Srbije – članovi IPA sekcija dvije države.

Cilj obuke je sticanje znanja i vještina kako bi vožnja motocikala od strane građana bila bezbjedna i sigurna uz pravilno korišćenje zaštitne opreme i kacige.